ScienceMeetup a 444-en

"A Budapest Science Meetup azért lett, hogy legyen egy hely, ahol kutatók mesélhetnek tudományról, nem csak (sőt, főleg nem) szakmabelieknek. Minden egyes meetup-on a meghívott előadók röviden szólnak új eredményeikről, távlati terveikről, vagy éppen aktuális tudományos érdekességekről. Tudományfilozófiától elektronikáig, mikrobiológiától csillagászatig minden terítékre kerül."

775689_645301052179990_498638317_o

Ezt mondtuk négy évvel ezelőtt, amikor nagyon amatőr formában (újra)indult ez az érdeklődő laikusoknak szóló rendezvénysorozat és ezt mondjuk most is azzal a különbséggel, hogy eljött az ideje, hogy szintet lépjünk. Nem azért "lépünk szintet", mert sokkal profibbak lettünk (bár reméljük, egy kicsit mégis), hanem mert azzal, hogy a Meetup blogját eredeti helyéről áthozzuk a 444-re, reméljük, egyrészt több emberhez jutunk el, másrészt egy kicsit újra is gondolhatjuk, mit is akarunk a blogtól.

Természetesen lesz minden, ami eddig volt (beharangozók, meetup videók és a hozzájuk kapcsolódó prezentációk), de lesz több színes hír, meg mindenféle egyéb kezdeményezés, amelyek közül párról a nyár folyamán majd lehull a lepel. És ami nagyon fontos, az eddigi hosszú előadásoknak lesz zanzásított, amolyan "teaser" változata, azoknak az időszűkében levőknek, akiknek nincs fél órája eldönteni, hogy most akkor érdekli-e őket a téma, vagy sem.

A júniusi Meetup-ról például itt van Hajdu Tamás (ELTE TTK Embertani Tanszék), aki a Kárpát-medence középső és késő bronzkori népességváltozásairól beszélt:

Őt követte Ősi Attila (MTA-MTM Paleontológiai Kutatócsoport), aki a Magyarországon talált 85 millió éves dinoszaurusz és egyéb őshüllő leletekről és felfedezésük körülményeiről mesélt:

Az előadásokról készült teljes videók hamarosan ITT lesznek elérhetőek.

Az új helyért, a költözéshez nyújtott segítségért, meg egyáltalán a lehetőségért és bizalomért köszönet a 444 csapatának, külön kiemelve a fáradhatatan Tbg-t, aki a blog dizájn-megújulásában is oroszlánrészt vállalt.

Update: Felkerültek a teljes hosszúságú videók, alattuk pedig megtalálhatjátok a hozzájuk tartozó hangfájlokat!

Link az mp3 verzióhoz.

Link az mp3 verzióhoz.