Nincs semmi titkolnivalóm...?

A májusi Budapest Science Meetup-on Tomcsányi Domonkos (PPKE-ITK) a kommunikációs rendszerek és adatok titkosítása körüli vitákról beszélt és az előadás végén praktikus IT biztonsági tippeket osztott meg a közönséggel.


Az előadó összefoglalója:

Manapság napi szinten rendszeresen olvashatunk híreket egy olyan témában amely régebben csak nagyon keveseket érdekelt, ez pedig nem más, mint a magánszféra védelme. Apple vs FBI, a titkosítás betiltása, terroristák és a bűnüldözés - ezek mind a közelmúltban megjelent cikkek témái, amelyek között még egy szakembernek is könnyű elvesznie, nem hogy egy laikus érdeklődőnek. Kinek az oldalára álljunk, ha lehet egyáltalán választani? Akik a biztonságot tartják elsősorban fontosnak azok a terroristál bűntársai?

Előadásomban megpróbálom kibogozni ezt az igen komplex kérdéskört, és ezzel együtt megpróbálok pár hasznos, gyakorlati tippet is adni amelyek betartásával sokkal biztonságtudatosabb felhasználókká válhatunk.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.